Samtalsterapi i Växsjö

Samtalsterapi i Växsjö

Hej mina fina följare

Idag vill jag prata om något viktigt, nämligen att våga vara sårbar och be om hjälp. Det tog lång tid för mig att våga göra det och tillslut ta hjälp genom samtalsterapi. Jag har nu under en liten tid samtalat med en kvinna i Växsjö och det har hjälpt mig enormt mycket.

Jag har alltid varit högpresterande och velat ordna allt själv, men så har den där känslan kommit smygande på att jag går och bär på en massa onödigt som inte gör mig något gott. Man kan prata med vänner och familj om man vill men samtidigt är det så värdefullt att prata med någon som är både opartisk och utbildad. Det är inte säkert att just samtalsterapi är svaret på alla problem för alla människor, men jag vill ändå rekommendera att testa det om man av någon anledning inte mår så bra. Ofta har vi i så fall en känsla av att vi måste göra någon form av förändring men det är inte alltid så lätt att veta vart man ska börja.

Livet är ibland en hisnande berg och dalbana och under perioder kan det kännas övermäktigt. Då kan det vara skönt att prata med någon. En samtalsterapeut har jobbar dessutom under sekretess och har tystnadsplikt och det gör att man vet att det man pratar om stannar där. Så vida det inte handlar om något olagligt eller livsfarligt man pratar om, då har de precis som andra liknande yrken anmälningsplikt.

Samtalsterapi är inte bara för sjuka och svaga. Det innebär en styrka att vara sårbar och be om hjälp och du ska göra det för din hälsa och ditt välmående. Det finns ingen prestige i att bita ihop och gå runt och må dåligt. Jag har gått i den fällan men även om du också gjort det så är det inte försent, ta tag i det redan idag. Ta hand om dig så hörs vi snart igen!


Kommentarer är stängda.